/Files/images/Новый рисунок.png


Історія бібліотечної справи на Богодухівщині розпочалася на поч. ХХ ст.

Так на 1.01.1920 року в районі діяли 4 бібліотеки та 3 хати-читальні.

З 1928 року у Богодухові почала діяти районна бібліотека, в яку було зведено декілька книжкових фондів, у тому числі жіночої гімназії. З початку для районної бібліотеки відвели кімнати в Будинку вчителя, згодом надано окремий будиночок. З 1932 року бібліотека в приміщення семирічки.

Наприкінці 30-х років ХХ ст. фонд нараховував 30 тис. примірників книг.

В роки Великої Вітчизняної війни бібліотеку було повністю знищено, тож після визволення Богодухівщини, в серпні 1943 року, довелося все розпочинати заново.

На 1 січня 1943 року, завдяки зусиллям мешканців міста, в бібліотеці налічувалося 25678 книжок, якими користувалися 474 читачі. В 1943 році було організовано 12 пересувних бібліотек в школах і клубах району.

При бібліотеках організовувалися гуртки самоосвіти для молоді.

Наприкінці 40-х років минулого століття почали відкриватися бібліотеки в населених пунктах району.

1977 рік став новим етапом в розвитку бібліотечної справи на Богодухівщині. Була створена централізована система державних масових бібліотек Богодухівського району, яка налічувала 39 бібліотек.

На сьогоднішній день бібліотечна система складається з 35-ти бібліотек: центральна бібліотека, районна дитяча бібліотека, 2 міських бібліотеки, 31 сільська бібліотека. Фонд ЦБС на 01.01.2013 року складає 380445 примірників документів та обслуговує 19570 користувачів.

Центральна бібліотека є методичним центром для сільських бібліотек-філій. У структурі бібліотеки декілька відділів: методико-бібліографічний відділ, відділ комплектування та обробки бібліотечного фонду та відділ обслуговування читачів в структурі якого читальна зала, абонемент та юнацька кафедра. Районна дитяча бібліотека обслуговує читачів-дітей віком до 14 років та є методичним центром по роботі з дітьми бібліотекам-філіям.

Кiлькiсть переглядiв: 384

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.